Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов говори след днешното заседание на Изпълкома. От неговите думи стана ясно, че на заседанието са били обсъждани парите за ТВ права, но никой не е дал по-добра оферта от тази на телевизията, която в момента излъчва efbet Лига. Освен това Гонзо допълни, че договорът за ТВ права е до 2029 година, който е бил подписан от предишното ръководство.

"Не мога да кажа кое е най-важно, защото за мен всички точки са важни. Форматът си остава 16 отбора, който ще бъде разделен на две четворки и една осмица.

Давид Борбалан остава председател на съдийската комисия. За нас е важно съдийството да показва безпристрастност и да дава равноправност на всички отбори. Почти всички комиси са подменени. Това, към което БФС ще се стреми, е наказанията да са на база на нормативните документи.

БФС плаща около 1 млн. на сезон за системата ВАР. С новото подобрение от допълнителни две камери ще ни излезе още 200 000 лева на сезон. За 2023 г. футболният съюз е на загуба.

За нас е много важно съдийството да даде равнопоставеност на всички клубове. Този допълнителен разход излиза изцяло от бюджета на футболния съюз. Облекчаваме клубовете като не изискваме за това такси от тях.

За нас е много важен законът за футболното хулиганство, за да спрем тези неща, които се случват. Вчера ДК наложи тежки наказания на ЦСКА, но те са на базата на правилниците. Такива неща са неприятни, защото носят и финансови санкции на клуба.

Трябва да се обединим. Зрителите да отиват на празник, а не да се чудят дали някой няма да го удари с тръба в главата.

Смятам, че за никой човек не е добре, че няма правителство. Така и футболният съюз търпи щети, че няма правителство", каза Иванов по повод предстоящото приемане на закон за футболното хулиганство.

"Клубовете не желаят да има ограничаващо правило за един, двама или трима играчи до 21 години. Трябва да продължим да работим изключително много в школите, за да създаваме качествени играчи. Имаше правило за играч до 21 години и самите отбори се мъчеха по всякакъв начин да го заобикалят. Сега понякога се получава и във Втора лига", допълни президентът на БФС относно това дали е възможно да се наложи насила на клубовете да пускат млади състезатели.

"Обсъждали сме телевизионните права и създадохме работна група. Да, и аз искам да има повече пари от футболните права, но нямаме друга оферта, която да предложим на клубовете. И аз искам 100 милиона от ТВ права, които клубовете да си разпределят, но трябва да намерим някой, който да дава тези пари. Коментирали сме го, но за момента няма никакво решение. Имаме четирима юристи. Те ще прегледат договорите, за да видят възможностите за подобряване на телевизионните права.

Всички правят коментари. Ако имаме друга оферта, по-добра, ще коментираме. За момента няма друга оферта. Договорът за телевизионните права е удължен от пердишното ръководство и е до 2029 година", разясни за ТВ правата Георги Иванов.

"Старши треньорът и екипът му работят добре. Това го показват и самите резултати. Надявам се, че всички играчи ще са здрави за месец септември. Ще направим всичко възможно да сме първи, но не мога да ви го гарантирам. Вървим в правилна посока, това мога да ви кажа", похвали Гонзо работата на Илиан Илиев в националния отбор.