Националният селекционер Георги Дерменджиев даде интервю пред сайта на БФС преди предстоящите три срещи на националния отбор - контрола срещу Гибралтар в София и срещи от Лигата на нациите срещу Финландия и Ирландия.

"Това са важни мачове за националния отбор. За нас това са три важни мачове в края на годината. Винаги когато се бие е добре и ние винаги излизаме за победа, ако успеем запазим и позицията си в Лига Б. Дълго време чакахме двубоя с Унгария, българският национален отбор да играе и да играе на европейско беше важно за нас, но не успяхме. В крайна сметка се гледа резултата, но статистиката беше в наша полза. Не участвахме в пълен състав, имахме много отсъстващи."

"Всеки иска да има промяна. Говорим много по шаблон. Ще минат години, които ще бъдат напразни. Трябва да се работи много в школите. Школите трябва да бъдат изградени по методика, която ще донесе успех. Ние не шокираме публиката и медии, те се шокират сами. Предоставяме списък и още до втория ден трябва да прекрояваме състава заради контузии и коронавируса. Няма как да имаме човек, който да ми се обади и да викни този или онзи или нека този или онзи да играе. Искам националния отбор да има имидж. Аз работя за България, не за мениджърски интереси."