Българският нападател на Специя Андрей Гълъбинов отново изигра силен мач за своя тим. Във втори пореден мач срещу Рома в рамките на само няколко дни Гълъбинов даде асистенция при загубата на тима си с 3:4 в Рим.

Двата отбора изиграха нов мач тази седмица, след като във вторник се срещнаха и в турнира за Купата на Италия отново в Рим. Специя успя да отстрани своя съперник след 4:2 след продължения, а Гълъбинов вкара гол и даде асистенция, но се оказа, че Рома е направила голям гаф и е направила шест смени в двубоя и загуби служебно с 0:3, а голът и асистенцията на Гълъбинов не бяха засечени. 

В днешния мач двата отбора отново спретнаха драматична среща, този път за първенството. Майорал откри в 17-та минута, а Пиколи в 24-та изравни, но се контузи и в 33-та минута като принудителна смяна в игра се появи именно Гълъбинов. 

Майорал в 52-та минута и Карспдорп в 55-та направиха 3:1 за Рома. В 59-та минута Гълъбинов даде асистенция за гола на Фариас, а Верде в 90-та минута направи 3:3. Във втората минута от добавеното време Пелегрини донесе победата на Рома с 4:3. 

В класирането Специя е на 14-то място с 18 точки, а Рома е трети с 37 точки.