Футболистите на Марица бяха главни действащи лица в дейността по почистване на снега от терена на стадиона в квартал “Кършияка”. Така няма да има пречка предстоящата среща срещу Струмска слава да се проведе при нормални условия, с оглед на времето през последната седмица. Президентът на клуба г-н Христо Христов изрази благодарността си към тях за свършеното и за желанието и духа им. Той сподели, че именно тези момчета са една от причините да бъде на чело на клуба и да продължава да работи в полза на Марица.

Президентът на клуба съобщи, че всеки подкрепил отбора в днешната среща срещу Струмска слава ще получи като подарък календар на представителния тим. Това ще се случи след края на двубоя срещу закупения билет. Самите календари излязоха съвсем скоро от печат и са с много добро качество.

Марица приема тима на Струмска слава" в мач от 19-ти кръг от първенството във Втора лига. Двубоят е днес, 5-ти март, от 15:30 часа, на стадион "Марица" в Пловдив. Кирил Акалски няма да може да пази за родния си тим в следващите 3 мача, заради получения срещу "Монтана" червен картон. В състава на “Струмска слава” също има наказани. Мартин Костов е наказан за един мач. Тимът от Радомир няма да бъде воден от своя треньор Димитър Димитров, тъй като той също е наказан за една среща за оспорване на съдийско решение в предишния мач на тима с “Локомотив” (Г.Оряховица).