Една от фракциите на агитката на ЦСКА - фенската групировка "Енимълс" нападна остро легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Бербатов за решението му да играе за Берое, а не за спонсорирания от Гриша Ганчев ЦСКА-София. Феновете пуснаха декларация, която надхвърля границите на нормалния тон.

Ето какво пишат запалянковците:

Всички помните как навремето Любо Пенев разтрогна действащия си договор, за да се върне в ЦСКА. Помните и как големия Марто Петров се завърна у дома в края на кариерата си, отдавайки необходимото уважение към светинята, проправила пътя му към големия футбол. Ицо е легенда и няма нужда изобщо да говорим за него в детайли - мъжът се познава по дадената дума и действията.

Очевидно обаче футболистът Димитър Бербатов е по-голям от ЦСКА. Поне в неговите очи. Или в очите на жена му Стара Загора е по-привлекателна от София. Не сме гадатели, но истината е някъде там. Скрита между чехъла, Златната обувка и едно изгубено уважение.

Ние сме горди армейци. Не се молим и не падаме на колене, а просто мачкаме всичко по пътя си. Всеки сам избира - или с нас, или против нас. А който се е изправил насреща ни не е запазвал добри спомени. Историята не лъже и е особено жестока към предатели и неблагодарници.

Така че, Димитре, изборът е изцяло твой и ти очевидно си го направил.


Само като излизаш от тунела на Армията с държавния зелен екип на Марица-Изток се огледай внимателно и се наслади на всяка една секунда от мача. Ние ще го направим без съмнение защото обичаме напълно безплатно отбора, благодарение на който в Европа разбраха, че съществуваш.

Желаем ти успех и се надяваме да "оправиш футбола ни". Ако Елена ти позволи, разбира се.

В същото време от ръководството на ЦСКА 1948 са далеч по-толерантни към звездата:

От името на целия клуб искаме да благодарим на Бербатов, че позволи на нашите футболисти да се докоснат до класата и професионализма му по време на зимната подготовка. Пожелаваме на легендарния футболист много късмет и успехи и да продължава да помага на децата да развиват своите таланти, пише клубът на своя официален сайт. Очаква се Бербатов да подпише договор с Берое за 6 месеца.