Челси победи с 1:0 Атлетико Мадрид като гост в първа осминафинална среща в Шампионската лига. Така лондончани взеха много добър турнирен резултат преди реванша в Лондон.

Единственото попадение реализира Оливие Жиру, който успя да направи страхотна задни ножица и определено попадението ще е кандидат за гол на сезона. Първоначално голът беше отменен заради засада, но след консултация с ВАР съдиите главният рефер зачете гола на французина.

Шампионът Байерн Мюнхен стартира чудесно елиминациите и победи с 4:1 Лацио като гост. Левандовски се възползва от грешка в защитата на Лацио и откри в 9-та минута. В 24-та минута Джамал Мусиал с удар по тревата от границата на наказателното поле направи 2:0. В 42-та минута Коман проби и отправи удар, който Рейна спаси, но при добавката Сане не сгреши за 3:0.

В началото на втората част Сане подаде към Алфонсо Дейвис, но Ачерби си отбеляза автогол. Почетното попадение за Лацио вкара Коре в 49-та минута, след като проби, влезе в наказателното поле и реализира. 

Реваншите са на 17 март.