Квалификациите за класирането на Световното първенство вече са на финалната си права, но до този момент едва шест отбора си осигуриха място на Мондиала в Катар догодина, който за първи път в историята на футбола ще се проведе през зимата.

На Мондиала по право се класира домакина Катар, който е абсолютен дебютант на Световно първенство. 

Дания беше първият отбор в Европа, който си осигури класиране. Кръг преди края на пресявките тимът е с девет победи от девет мача и голова разлика - 30:1. 

Германия също е на Мондиала, Бундестима загуби изненадващо у дома от Северна Македония в квалификациите, но си осигури рано класиране на шампионата. 

Най-успешният отбор на Световни първенства Бразилия също вече е в Катар. Бразилците са лидери в квалификациите на КОНМЕБОЛ с 34 точки и няма как да бъде изместен от първите места в класирането. За Мондиала се класират първите четири тима, а петия играе бараж. 

Днес за Мондиала се класираха още два тима. 

Световният шампион Франция си осигури билет за Катар, след като разгроми у дома Казахстан със 8:0 и е недостижим на върха с 15 точки. 

Белгия също си осигури класиране след лесен успех при домакинството на Естония с 3:1 . Белгийците спечелиха групата си, след като вече са с 19 точки.