Любопитна статистика се разпространява във Фейсбук след равенството на Барселона срещу Челси 1:1 на Стамфорд Бридж в осминафиналите от Шампионската лига.  Разбира се – тя няма претенции да бъде официална и по-скоро има шеговит характер. Според нея гениалният аржентинец се е изравнил с бившия халф на Левски и Ботев Мариян Огнянов, който в момента играе в Черно море.  

Меси вкара изравнителния гол на Стамфорд Бридж, който е първи негов срещу Челси в мачовете помежду им в евротурнирите, които са цели 9. Едно попадение срещу сините от Лондон има и Огнянов – преди повече от 10 години, през 2006 г. Тогава Челси би с 3:1 в София. Всъщност Маца вкара единствения гол за Левски при историческото първо участие на български отбор в групите на Шампионската лига. Тогава левскарите инкасираха 6 загуби с голова разлика 1:17 в група с Барселона, Челси и Вердер.

В останалите показатели обаче Меси трябва да поработи още, за да стигне Мариян Огнянов. Българският халф продължава да превъзхожда аржентинеца в успеваемостта на точните подавания и дрибъла. Само в мачовете срещу Челси, разбира се. Пък и голът на Мариян си беше по-красив от този на Меси, нали?