Емил Костадинов е единственият футболист, играл за финалистите в Световното клубно първенство. Днес от 20:00 б.в. немският колос и носител на Шампионската лига на Европа - Байерн Мюнхен ще се изправи срещу мексиканския Тигрес, който е носител на Шампионската лига на Конкакаф.

Костадинов играе за Байерн Мюнхен през сезон 1995-1996, в който участва в 24 мача, бележи шест пъти и дава шест асистенции. В края на сезона българинът вдига Купата на УЕФА, ставайки първият българин с трофея и едва втори след Христо Стоичков, който печели еропейски клубен турнир. Той става и единственият българин, който има вкаран гол във финал от евротурнирите. Байерн Мюнхен печели финала с общ резултат 5:1 срещу френския Бордо, а във втората среща, която завършва 3:1 във Франция Костадинов бележи за 2:0.

През 1997г. Костадинов облича и екипа на Тигрес, за който отбелязва два гола в 9 срещи.

Финалът днес е исторически, защото за първи път отбор от Конкакаф ще играе за титлата на Световното клубно първенство. 

Финалната среща обаче ще премине под знака на голяма трагедия, след като вчера бившата приятелка на защитника на Байерн Мюнхен Джером Боатенг се самоуби. Боатенг напусна лагера на Байерн и се върна в Германия след като разбра новината.