Играещата легенда на английския футбол Уейн Рууни обяви отказването си от националния отбор. Голмайстор №1 в историята на "Трите лъва" и Манчестър Юнайтед изрази благодарност към мениджъра Гарет Саутгейт за последната повиквателна, но е категоричен, че е решил да спре.

През тази седмица получих обаждане от Саутгейт, който ме викна за предстоящите мачове на Англия. Оценявам този жест. Мислих дълго обаче и реших, че се отказвам от националния тим. Казах го и на Гарет. Решението беше трудно за взимане и го обсъдих със семейството, с моя мениджър в Евертън и с близките ми. Да играя за Англия бе нещо специално за мен! Да напусна Ман Юнайтед също бе труден избор, но смятам, че постъпих правилно, връщайки се у дома в Евертън. Искам да се фокусирам тук и да отдам цялата си енергия за успеха на отбора. Оставам завинаги фен на националния тим, написа в официалния си сайт Уейн, цитиран от sportal.bg.

Той дебютира за първия отбор на родината си през далечната 2003 година - в приятелски мач срещу Австралия, когато бе 17-годишен. С фланелката на "Трите лъва" игра на три световни (2006, 2010, 2014) и три европейски (2004, 2012, 2016) първенства, оставяйки зад гърба си 119 двубоя и 53 гола. С това той изпревари легендарни английски реализатори като Боби Чарлтън, Гари Линекер, Джими Грийвс, Майкъл Оуен, Алан Шиърър и др.