Крайно интригуващ сблъсък в Шампионската лига ще гледаме тази вечер. Един срещу друг на митичния Анфийлд се изправят два европейски колоса – Ливърпул и Байерн. И двата отбора имат общо 10 европейски клубни купи на шампионите – по 5 за всеки. Ще надделее ли вдъхновението на червените от Мърсисайд срещу прагматизма на баварците?

Ливърпул е в отлична серия в шампионата и играе много силно пред собствена публика. Байерн не е онази машина под ръководството на Нико Ковач, чийто стол вече започна да се клати, но този клуб винаги е бил страшилище, дори когато е далеч от най-добрата си форма.

И двата отбора имат доста кадрови проблеми и изглеждат буквално осакатени от проблеми с контузени и наказани. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не може да разчита на наказания Вирджил ван Дайк, който се присъединява към кнтузените Джо Гомес и Алекс Окслейд-Чембърлейн. В последния момент от сметките отпадна и Роберто Фирмино. До последно под въпрос е участието и на Деян Ловрен и Джердан Шакири.

В Байерн ситуацията не е много по-розова. Със сигурност срещата пропускат контузените Ариен Робен, Жером Боатенг и Корентен Толисо. Томас Мюлер е наказан, а все още не е ясно дали Кингсли Коман ще бъде напълно здрав, за да може да попадне в групата за двубоя. Другият мач тази вечер е между отборите на Лион и Барселона.