Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е един от кандидатите да закупи най-стария клуб в света – английския Нотс Каунти. Това твърди нотингамският сайт nottinghampost.com. Свраките са единият от двата клуба в Нотингам, заедно с бившия европейски клубен шампион Нотингам Форест.

Според изданието настоящият притежател на Нотс Каунти Алън Харди търси усилено търси нов собственик, на който да продаде клуба и един от кандидатите е Домусчиев, който искал да пробие в английския футбол.

В материала се споменава, че Домусчиев е извел Лудогорец от аматьорския футбол до Шампионската лига, благодарение на финансовата си пощ, придобита от фармацевтичния бизнес. Състоянието му се оценява на 950 милиона долара, а по-рано през седмицата той закупи водещата българска медия Нова Броудкастинг за сделка на стойност 185 милиона евро от Модърн Таймс Груп. Остава да видим дали интересът на Домусчиев е истински, след като миналия месец Харди сложи Нотс Каунти на тезгяха и го обяви за продажба, се казва още в материала.

В момента черно-белите са в 4-тото ниво на английския футбол - Втора дивизия. Заемат последното 24-то място в класирането с 6 победи, 10 равни мача и 18 загуби - 28 точки. Вчера Ноткс Каунти загуби като гост на Транмиър с 1:0. Нотс Каунти играе мачовете си на 20-хилядния стадион Медоу Лейн, раположен на брега на река Трент в Нотингам - само на 275 метра от стадиона на градския съперник Нотингам Форест, който е на другия бряг на реката.