Домакинът на Евро 2024 стартира ударно и победи Шотландия с 5:1 в първия си мач на шампионата. Днес немците ще срещнат Унгария и реално нова победа ще ги направи първия осминафиналист на шампионата. 

Двубоят започва в 19:00ч. в Щутгарт. Унгарците стартираха със загуба с 1:3 от Швейцария и днес може и да им е последният шанс за класиране за елиминациите, защото дори и да победят Шотландия в последния си мач 3 точки може и да не стигнат за влизане в 4-те най-добри трети отбора, които ще продължат към елиминациите. Германия пък ще стане първия отбор в елиминациите при успех днес. 

В откриващия мач на деня Хърватия играе срещу Албания в много ключов мач и за двата тима. Двубоят ще се играе от 16:00ч. в Щутгарт. Хърватите загубиха от Испания с 0:3, а албанците от Италия с 1:2 и днес един от двата отбора трябва да запише победа, за да запази шансовете си за елиминациите. Равенството обаче не влиза в сметките и на двата отбора, защото е много вероятно с него те да приключат участието си в турнира още в групите. 

В късния мач от 22:00ч. в Кьолн Швейцария се изправя срещу Шотландия. Швейцарците също като Германия ще имат шанса днес да се превърнат в тим, който си осигурява място на елиминациите ако победят. Те стартираха с успех с 3:1 над Унгария. Шотландия пък загуби с 1:5 от Германия на старта и нова загуба почти сигурно ще изхвърли островитяните от шампионата, защото дори и да бият Унгария в последния си мач имат ужасяваща голова разлика, която няма да им стигне да се наредят сред 4-те най-добри трети отбора. 

Ето и мачовете днес: 

16:00ч. Хърватия - Албания на живо по Диема и Диема спорт 3 

19:00ч. Германия - Унгария на живо по БНТ 1 и БНТ 3

22:00ч. Шотландия - Швейцария на живо по Диема и Диема спорт 3