На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие покана за извънредното общо събрание на БФС, насрочено за 11 декември 2020 г., както и условията за избор и определяне на делегати на ФК в системата на съюза в съответствие с Устава на БФС.

Приети бяха съставите на комисиите за подготовка на Конгреса, за подготовка на документите за Конгреса, както и за промени в Устава на БФС.

Членовете на Изпълнителния комитет одобриха организационни регламенти относно Общото събрание, които ще бъдат представени на вниманието на делегатите.

Приети бяха и правилата за издигане на кандидатура за президент на БФС, като постъпилите предложения от клубове, придружени от писмено заявление за съгласие и декларация за конфликт на интереси от страна на самия кандидат, ще бъдат приемани в деловодството на БФС най-късно 15 дни преди датата на провеждане на Конгреса (до 17:30 ч. на 26 ноември 2020 г.) и ще бъдат обявени най-малко 10 дни преди датата на провеждане (т.е. до 17:30 ч. на 1 декември 2020 г.).