Капитанът на България Кирил Десподов не остана очарован от представянето на "трикольорите", които загубиха с 0:1 контролата срещу Иран, която се игра пред около 12 000 зрители в Пловдив.

"Не изпълнихме това, което се изискваше от нас. На тренировка всичко беше перфектно и когато започна мачът, абсолютно нищо от това, което сме тренирали, не се получи.

Не успяхме да създадем доста голови положения. Имахме едно-две, не ги изиграхме по-най-добрия начин. Случва се. Надявам се да подобрим това и да се представим по-добре в следващия мач. Всяка една загуба не се приема добре. Като е контрола, не значи, че трябва да си правим чики-рики. Казах на момчетата да вдигнат глава, защото мачът в неделя е по-важен", каза Десподов.

След двубоя говориха и двамата дебютанти Преслав Боруков и Димитър Митов. 

“Доста труден мач срещу много качествен съперник. Както всички знаят, няколко пъти Иран е участвал на Мондиал. Просто имаха ранен гол и затова играха по-освободено. Имахме нашите положения - и първото, и второто полувреме. Тръпката е страхотна, всеки един футболист се бори за това. Чувството е неописуемо и няма нищо общо с клубния отбор”, заяви Преслав Боруков.

"Горд съм, че успях да дебютирам за България. Получи се добър мач. Иран е добър отбор, създадоха ни доста проблеми. Играхме добре, но важно е да има резултати. Забравяме днешния мач. Пътуваме за Черна гора и ще направим всичко възможно да победим. Трябва да се разбираме с момчетата, къде са техните силни страни. Добре е, че тези грешки се получават в контрола и да не ги правим в квалификациите. Винаги може да играем по-добре. Смятам, че с течение на тренировъчния процес ще се разбираме все по-добре", каза Димитър Митов.

Валентин Антов също говори след двубоя.

“Винаги може да се даде повече. Днес не беше добър мач за нас. Можехме да играем много по-спокойно и не успяхме да покажем, това, което тренираме. Понякога просто нещата не се получават, трябва да видим къде са ни грешките. Факт е, че не успяхме да покажем добрата си страна. Да, излязохме с леко променен състава, но трябва да покажем много по-добро лице в неделя. Нищо фатално не се е случило, ще си направим разбора и трябва да сме по-уверени”, каза Антов.

Треньор на Иран: Тази България е много по-силна отпреди две годиниПомощник-треньорът на иранците заяви, че националите разполагат с млад отбор

Кръстаич: Благодаря на публиката, имаше страх в играта ни в защитаЩе играем много по-добре срещу Черна гора, заяви националният селекционер Младен Кръстаич

Близо 12 000 за първия мач на националите в Пловдив от 40 години, България загуби от ИранБългария загуби с 0:1 контролата срещу участника на Мондиала в Катар