От днес националният отбор на България е без селекционер, тъй като договорът на Георги Дерменджиев изтече и няма да бъде подновен. През април контрактът на специалиста бе удължен с 6 месеца заради преместването на баражите за Евро 2020 за есента, а в него бе записана клауза, че може да бъде удължен с още година и половина. Това обаче няма да се случи, защото футболният съюз няма да се възползва от нея и ще търси друг селекционер.

Треньорът пое поста на 23 октомври 2019 г., заменяйки Красимир Балъков. Под ръководството на Дерменджиев отборът записа 7 загуби, 2 равенства и 2 победи - над Чехия в официален мач и Гибралтар в контрола. Държавният тим не успя да се класира през баражите за Евро 2020 и изпадна в Група C на Лигата на нациите.
 
За работата си в националния отбор Дерменджиев получи критики от спортния министър Красен Кралев.
 
За поста се спряган най-много Николай Киров и Илиан Илиев. Любопитно е, че новият селекционер ще бъде назначен от сегашното ръководството на централата, както е известно Конгресът на БФС за избиране на нов президент беше отложен за неопределено време и до тогава сегашното ръководство ще взема решенията. В момента Михаил Касабов е временно изпълняващ длъжността президент на централата. Касабов обаче заяви, че няма намерения да се кандидатира за поста.