Байерн гостува на Челси тази вечер в един от гвоздеите на осминафиналите от Шампионската лига. Двата отбора имат стари сметки за уреждане. Двубоят, макар и в два мача сега, ще бъде повторение на финала от 2012 година, когато тимовете играха финал на Алианц Арена. Тогава баварците бяха сочени за абсолютни фаворити и поведоха с гол на Томас Мюлер в 83-тата минута, но Дидие Дрогба изравни в края и прати мача в продължения. В тях Ариен Робер пропусна дузпа за Байерн, а при дузпите Челси триумфира. Година по-късно Байерн все пак спечели Шампионската лига след 2:1 на финала на Уембли срещу Борусия Дортмунд.

Трима от финала на Алианц Арена преди близо 8 години все още играят за германския колос – вратарят Мануел Нойер, Жером Боатенг и Томас Мюлер. Един от героите за Челси тогава – Франк Лампард, сега е мениджър на тима и ще го изведе на стадиона в Мюнхен като треньор. В редиците на домакините няма проблеми с контузени състезатели, докато за Челси двубоя ще пропуснат контузените Н’Голо Канте, Кристиан Пулишич и Калъм Хъдсън-Одой.

Наполи посреща Барселона в друг интригуващ сблъсък. Двубоят ще бъде дебют за новия треньор на Барса Кике Сетиен в Шампионската лига. В състава на домакините Дженаро Гатузо няма да има проблеми с контузени играчи. В лагера на Барса с травми са Луис Суарес, Усман Дембеле, Жорди Алба и Сержи Роберто. Двата мача са от 22 часа българско време.