Бразилия се издъни срещу Венецуела и завърши 0:0 във втория си мач от Копа Америка, на който е домакин. Три гола на Селесао бяха отменени, като на два пъти това стана след намесата на ВАР. В последната атака Фернандиньо можеше да донесе победата за Бразилия, но малко точност не достигна на удара му с глава след ъглов удар.

В първата си среща Бразилия победи с 3:0 Боливия, докато Венецуела удържа 0:0 срещу Перу, като игра 15 минути с човек по-малко. В другия мач от групата Перу стигна до 3:1 срещу Боливия. Така в класирането преди третите мачове Бразилия и Перу са на върха с по 4 точки, докато Венецуела има 2, а Боливия е без актив и шанс да прескочи групите.

В 39-ата минута домакините пратиха топката в мрежата зад Фаринес, но попадението на Роберто Фирмино беше отменено заради нарушение в атака. В 60-ата минута Габриел Жезус отблизо успя да прати топката в мрежата след подаване на Фирмино. Попадението бе отменено след намесата на ВАР поради засада на нападателя на Манчестър Сити при развитието на атаката. В 87-ата минута Бразилия стигна до трети гол, но радостта на Филипе Коутиньо отново се оказа прибързана. Отново след проверка с ВАР реферът Хулио Баскунян отмени и този гол, като този път причината беше игра с ръка на Роберто Фирмино преди Коутиньо да прати топката в мрежата.