Ботев (Враца) нанесе шокираща домакинска загуба на Левски с 3:1 в мач от 16-ия кръг на Първа лига. В герои за врачани се превърнаха двама бивши футболисти на сините - Валери Божинов и Валери Домовчийски, които вкараха и трите гола. Двамата обаче не се зарадваха на попаденията и се извиниха на феновете на Левски, които преди срещата ги посрещнаха с аплодисменти. Така Левски се отдалечи на 7 точки от лидера Лудогорец.

Домакините откриха резултата след точно изпълнение на дузпа от Давиде Мариани в 20-ата минута. Божинов изравни също от 11-метров наказателен удар в 34-ата минута, а в 76-ата вкара втори гол. Крайното 3:1 за Ботев оформи Валери Домовчийски в края на срещата. Сините направиха куп пропуски, а на два пъти нацелиха и гредите при резултат 0:0 и 1:1, пише sportal.bg.

В заключителните секунди на срещата Тиам получи втори жълт картон и бе изгонен. Малко преди това Кабаков отстрани и Славиша Стоянович за оспорване на съдийско решение, за което бе прав, тъй като топката не беше напуснала терена, а страничният рефер отсъди тъч в полза на врачани.

Левски е голям отбор, но когато работим заедно, нещата се получават. Аз съм професионалист и няма да си сваля гащите. Ако хората и щаба на Левски решат, че имат нужда от мен, знаят къде да ме намерят. Договорът ми изтича след месец, каза Божинов след мача.