Премиерът на България Бойко Борисов заяви, че всички са зажаднели за футбол, но той не бива да се подновява с цената на човешки животи. Подготвили сме план за възстановяване за момента, в който карантината падне. Тогава състезатели, треньори ще бъдат тествани. Няма да има достъп на външни лица. Ще се настаняват в базите поединично. Ще има лекари, които да следят спазването и всички мерки. Ще има график за ползване на залите и т.н. Мисли се по спортните въпроси. Внимателно наблюдаваме какво се случва в другите държави, заяви Борисов пред Дарик.

Не е само футболът. Баскетбол, волейбол, всичко. Има ли положителна практика в настояще време, ще направим всичко, че да подпомогнем спортно-състезателната дейност на клубовете. Преди пандемията осигурихме средства за няколко клуба. Да използват пандемията и да си оправят съоръженията, допълни премиерът.

Всеки ден се опитваме да облекчаваме карантината, но и да пазим здравето. Ще мине и това чудо. Всички искат да чуят, че от утре - "Ура!" и хайде. Трябва да внимаваме. Да се подсигурим за бъдеще. А не да бързаме. Докато няма ваксина, никой не може да бъде сигурен. Всички сме зажаднели за футбол. Чувам, че се коментира беларуското първенство в ефир, все едно, че е английското. Който и мой колега да се изкуши да угоди на нацията, вече плати с хиляди човешки животи. Не мога да си го позволя това!, каза още Борисов.