Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов коментира пред Sportal информацията, че в момента футболната ни централа е проверявана от икономическа полиция и Прокуратурата. Също така той внесе яснота относно твърдението, че Софийски градски съд е отказал да впише решенията, взети по време на изминалия конгрес, както и че от БФС не са подали всички документи навреме.

"Искам да опровергая все неверни твърдения, които се тиражират в публичното пространство и се преписват от медия в медия, без да се извърши каквато и да е проверка. Първото е, че документите, които се изискват за вписване в търговски регистър, са подадени в тяхната цялост и в установения от закона срок. Футболният съюз не е пропуснал срока, в който трябва да заяви решенията, които са приети на конгреса. В същия срок и в целия комплект от документи, които се изискват от действащото законодателство, са внесени както регистрационните списъци, които вече видях, че някои медии са ги разгледали, така и протоколът от заседанието на конгреса, подписан от всички членове не секретариата и други длъжности лица. Както го изисква законодателството".

"Не сме имали забележка от агенцията по вписването, че не сме представили нещо до момента, в който излезе решението на съда. Просто не е вярно това, което се твърди. Срокът за документацията е един месец от датата на конгреса. Не е 7 дни, не е 14 дни. Твърдението, че не сме внесли протокола от заседанието, е невярно. Внесли сме го!".

"Проверката от икономическа полиция и прокуратурата наистина течеше. Беше 14 месеца. Тя приключи с едно постановление на специализираната прокуратура - 14 или 17 страници. Не ми е под ръка. В него се казва, че няма никакви нарушения и приключи. В момента има едно запитване, не бих го нарекъл проверка, на което ние сме отговорили и засега нямаме някакви забележки. Просто имахме едно запитване и сме отговорили".

Относно отказа на съда да впише решенията, взети на конгреса, Попов каза следното:

"Имаме право на обжалване. Съдът не е отказал вписване. Тъй като има жалба от три клуба, съдът е спрял вписването, докато се реши тяхната жалба. Ние нямаме отказ, а имаме спиране на вписването, тъй като има образувано съдебно производство, което трябва да бъде решено. След неговото решение ще стане вписването. За добро или за зло такава е процедурата в действащото законодателство. Съдът нищо не е разглеждал, а е констатирал, че има образувано дело против решенията на конгреса от тези три клуба. На това основание той спира вписването, докато се реши делото".