Италианският Болоня ще откупи правата на Валентин Антов през лятото дори и той да не запише необходимите по договор минути до края на сезона, пишат на Апенините. Юношата на ЦСКА-София е оставил отлични впечатления при официалния си дебют срещу Каляри миналата сряда и е убедил ръководството на клуба, че трябва да го задържи. Навръх националния празник 3 март Антов започна като титуляр и записа 75 минути с жълт картон при поражението на тима си с 0:1 на "Сардиния Арена".

"Положителната нотка от изминалата седмица е дебютът на детето чудо Валентин Антов. Бъдещето може да бъде негово", пише TuttoBolognaWeb. Изданието отбелязва още, че закупуването на българина не зависи от бъдещето на треньора Синиша Михайлович.

20-годишният Антов премина под наем в Болоня за шест месеца в самия край на зимния трансферен прозорец. ЦСКА-София получи 500 хил. евро за преотстъпването, а за да го вземе за постоянно, италианският клуб трябва да извади още 3 милиона евро след края на сезона.

Медиите на Ботуша разкриха и при какви условия откупната клауза в контракта става задължителна за Болоня. За целта националният бранител трябва да изиграе 8 мача, в които да остане на терена поне 30 минути. Показаното от Антов в тренировъчния процес и в мача с Каляри обаче на практика са убедили щаба на червено-сините да инвестират общо 3,5 милиона евро за младока. Така изпълнението на условието за 8 срещи става излишно.

За момента Вальо Антов още не може да се пребори за регулярно титулярно място в конкуренцията на настоящата двойка централни защитници Данило и Сумаоро. Все пак треньорът Синиша Михайлович неизменно взима българинъ в групата, като той 5 пъти остана резерва. Неделното поражение на Болоня от Наполи с 1:3 обаче може да върне Антов в стартовия състав още в следващия кръг - при домакинството на Сампдория.