Рожден ден днес празнува един от най-големите български вратари Борислав Михайлов. Боби е роден на 12 февруари 1963г. в София. Той е син на Бисер Михайлов, а неговият син Николай Михайлов също пази под рамката. Което прави фамилия Михайлови една от малкото, в която три поколения са вратари. 

Михайлов има 243 мача за Левски. С тима е три пъти шампион, три пъти носител на купи. Избран е за футболист на годината в България през 1986г. Играе още за португалския Беленензеш, френския Мюлуз, Ботев, английския Рединг, Славия и швейцарския Цюрих.

Национал на България със 102 срещи. Капитан на Световното първенство в САЩ през 1994-а година, на което националите печелят бронзовите медали. Извел е националите в 60 мача с капитанската лента.

През 2000 година легендарният страж става член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) и заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта. През 2001 година става първи вицепрезидент на БФС.

През 2005 година Боби е избран за президент на футболната централа, а през 2011 година става първият българин член на Изпълкома на УЕФА. Михайлов депозира оставка пред Изпълкома на БФС в края на 2019 година.