Бившият играч на Левски Нуно Пинто съобщи добра новина. 32-годишният португалец разкри, че е преборил рака, след като през миналия декември беше диагностициран с левкемия и веднага се подложи на лечение, съобщава Sportal.bg.

"С голямо вълнение и радост мога да заявя, че получих най-дългоочакваната новина. Започнах да печеля битката. Направеният преглед през тази седмица показа, че лимфомът е изчезнал. Въпреки това, трябва да продължа с терапията ми до 13-и юни. Както и да е, ще изпълня този протокол с още по-голямо удовлетворение. Искам да благодаря на съпругата ми за силата, която ми вдъхваше и за това, че не ме остави да падна духом. Скоро ще правя това, което обичам най-много“, написа бранителят в профила си във Facebook.

Нуно Пинто игра с екипа на Левски в периода от януари 2012 г. до декември 2013 г. Той изигра 61 мача за “сините”, като не успя да се разпише нито веднъж. 50 от мачовете бяха в “А” група, 10 в Купата на България, а веднъж взе участие и в двубой от Лига Европа.

Най-много мачове в кариерата си Пинто е изиграл в сегашния си тим - Виктория Сетубал, където пристигна през 2015 г. Левият защитник има 115 мача за клуба, като 12 от тях са през тази кампания.