Германската Бундеслига обмисля да рестартира прекъснатия заради пандемията с коронавирус шампионат на 9 май, въпреки опасенията на полицията и съмненията на правителството. Британското издание Дейли Мейл публикува данни от изтекъл документ от местната футболна федерация за основните правила при подновяване на първенството.

Вече стана ясно, че футболистите няма да играят с маски, каквито информации се прокраднаха. По време на мачовете играчите ще живеят или на хотел или по домовете си, но категорично ще им се забранява да правят секс или да целуват партньорките си, ако един от двамата има симптоми на коронавирус. На стадионите ще се допускат максимум по 300 души, сред които 4-ма полицаи, 10 журналисти, 4 деца, които да подават топката и около 60 човека по подръжката и сигурността.

Всички футболисти ще бъдат тествани преди първата тренировка, след което - по два пъти седмично. По време на тренировките ще се поддържа социална дистанция от около 2 метра, няма да бъде позволено яденето в обща кухня - ще се раздава храна, която играчите ще консумират отделно.