Отборът на Левски преодоля съперник в Европа за първи път от седем години насам. “Сините” се класираха за втория кръг на Лига Европа, след като отстраниха черногорския Сутиеска. На реванша в Никшич двата тима не си отбелязаха гол и завършиха 0:0. Така победата с 3:1 на стадион “Георги Аспарухов” преди седмица се оказа решаваща за продължаването напред. Тази вечер домакините опитаха да направят живота на “сините” тежък и на няколко пъти през второто полувреме бяха близо до гол, но не им достигна класа, за да завършат чистите си положения. Българите от своя страна бяха по-активни преди почивката, но през втората част рядко минаваха в половината на Сутиеска. В крайна сметка след четири поредни провала и отстранявания от Спартак Търнава, Сараево, Иртиш и Марибор, Левски отново спечели сблъсък в европейските клубни турнири чака Хайдук (Сплит) във втория кръг.

Сините играха без Антонио Вутов, който стана жертва на нелеп инцидент. Душ кабината в хотела се счупила и стъклата нарязали бившият нападател на Ботев, на когото трябвало да направят няколко шева.

Другият ни участник в Лига Европа - Дунав, отпадна от казахстанския Иртиш на треньора Димитър Димитров-Херо. Драконите загубиха с 2:0 у дома и след загуба с 1:0 и в първия мач, напускат турнира.