Българският нападател Димтър Бербатов, който прекрати кариерата си, попадна в списъка на шестте знакови трансфери на Тотнъм в посока Манчестър Юн. Повод за хронологията стана очакваното преминаване на голмайстора на шпорите Хари Кейн на Олд Трафорд за рекордните в историята 200 милиона паунда, като според Дейли Мейл собственикът на лондонския клуб - Даниел Леви, вече е дал съгласието си.

Бербатов напусна Тотнъм в посока Манчестър Юн през 2008 година, в преследване на трофеи. Нападателят премина на Олд Трафорд за сумата от 30.7 милиона паунда в последния ден от трансферния прозорец, за да спечели две титли на Премиър лийг с тима на сър Алекс Фергюсън. Напускането му не мина гладко и българинът бе оставен на пейката за последните два мача на Тотнъм срещу Съндърланд и Челси, преди да подпише с червените дяволи на 1 септември.

Още в първия мач срещу Ливърпул Бербатов впечатли с асистенцията си за гола на Карлос Тевес още в 3-тата минута, въпреки загубата с 1:2. За 4 години в Юнайтед Димитър вкара 56 гола в 149 мача за отбора и спечели общо 7 трофея. През 2010 вкара хеттрик на Ливърпул и 5 гола за един мач срещу Блякбърн, припомня Дейли Мейл. Другите футболисти, преминали от Тотнъм в Юнайтед и направили впечатляваща кариера, са на Майкъл Карик, Теди Шерингам, Алън Бразил, Крис Макграт и Гарт Крукс.