Българският нападател Димитър Бербатов, който преди няколко месеца обяви края на кариерата си, разказа за трудния си разговор с мениджъра на Манчестър Юн сър Алекс Фергюсън преди финала в Шампионската лига през 2011 година. Тогава червените дяволи загубиха от Барселона с 1:3 на Уембли, а Бербо не бе включен в групата за мача за сметка на Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Майкъл Оуен.

Същия сезон Бербатов имаше 20 гола за Юнайтед във всички турнири в Англия, но не се бе разписвал в 7 мача в Европа. Беше точно преди двубоя. Извика ме и ми каза: Бербс, това ме убива, но трябва да те оставя извън отбора, спомни си Бербатов пред talksport. Беше болезнено, защото бях голмайстор на тима и на Премиър лийг. Бях изненадан. Чувствах се уверен, че откъдето и да стрелям, ще вкарам, допълни той.

Самият сър Алекс по-рано също призна че е било трудно решение. На Уембли оставих Берба извън тима и той го прие много зле. Не го заслужаваше. Никой футболист не заслужава да го оставят извън отбора за един финал в Шампионската лига, каза Фергюсън.