Барселона срази Реал с 3:0 на Сантяго Бернабеу в поредното издание на Ел Класико. Така каталунците се класираха за финала и ще преследват пета поредна Купа на Краля, след като първият мач на Ноу Камп завърши 1:1. Гостите показаха чудовищна ефективност и вкараха три гола от три чисти положения. Белите бяха на другия полюс – нула от поне 5-6 чисти ситуации за гол.

Преди почивката Барса нападаше повече, но Реал контрааткуваше бързо и опасно. След 30-та минута Винисиус и Бензема пропиляха две чудесни възможности. През втората част Барселона вкара в 50-та минута и събитията на терена се обърнаха коренно. Осман Дембеле бе изведен отляво, върна към Луис Суарес и уругваецът майсторски засече в мрежата пред слисания поглед на Серхио Рамос, който не можа да го блокира. Последваха още пропуски на Реал. В 62-ата вратарят на Барса Тер Стеген направи изумително спасяване при удар с глава отблизо на Регилон следн центриране на Винисиус. В 67-ата Дани Карвахал изненада със силен удар по диагонала, но Тер Стеген отново реагира отлично. В следващата минута Винисиус проби невероятно през центъра и стреля, но в последния момент Семедо отклони и топката излезе в корнер.

Пропуските на Реал бяха наказани в 69-ата минута, когато Дембеле центрира отдясно и Варан засече отблизо в собствената си врата, опитвайки се да попречи на Суарес. При подаването към Дембеле обаче останаха сериозни съмнения за засада. В 73-та минута Суарес бе спънат в наказателното поле и сам реализира дузпата в стил Паненка. Финалът за Купата ще бъде през май на "Бенито Вийямарин" в Севиля, а днес, четвъртък, ще стане известен и вторият финалист - Валенсия или Бетис.