Единственият български футболист във Втора бундеслига Владимир Николов стана част от куриозен мач.

"Вюрцбургер Кикерс", за който рита капитанът на юношеския национален отбор до 19 г., получи отказ да отложи гостуването си на "Дармщат" от 13-ия кръг.

В тима на Николов има 10-има карантинирани играчи заради контакт със заразен с коронавирус физиотерапевт. Това обаче не трогна Германската футболна лига, пише "24 часа"

В сряда двубоят на "Вюрцбургер Кикерс" със "Санкт Паули" бе отложен, защото карантинираните бяха 14. Сега обаче според правилата на ГФЛ отборът на българския нападател трябваше да се яви за гостуването на "Дармщат". На книга той разполага с поне 16 футболисти, които не са заразени или под карантина. Всъщност те са 17, но двама от тях са контузени, а един - наказан.

Така в Дарамщат освен Николов пристигнаха още 11 полеви футболисти и двама вратари или общо 14. За резервния страж Ерик Верстапен бе приготвен и екип за полеви играч.

В експерименталния си състав с 9 нови титуляри спрямо предходния двубой "Вюрцбургер Кикерс" удържа 0:0 до 55-ата мин. Тогава Кемпе вкара за домакините. В 75-ата мин на терена се появиха Николов и другият полеви футболист сред резервите - Давид.

В 90-ата мин резервният вратар Верстапен също бе вкаран в игра, но не на своя пост, а като нападател. Нидерландец е висок 196 см. Според "Кикер" смяната освен за евентуално ползване на ръста на Верстапен при центриране е направена и за да се обърне внимание на ГФЛ на безумието в правилника.

В продължението Плате оформи крайното 2:0 за "Дармщат".