Атлетико Мадрид е на път да сложи край на европейската мечта на Кристиано Роналдо и Ювентус. Дюшекчиите победиха с 2:0 в първия осминафинал от Шампионската лига в Мадрид и предвид умението им да се бранят, задачата на Юве за реванша изглежда изключително тежка. Домакините нанесоха своя удар в рамките само на 5 минути в края на мача, като авторите и на двете попадения бяха защитници. Два пъти решително трябваше да се намесва системата за видеоповторения ВАР. Иначе двата отбора изиграха много атрактивен и напрегнат мач и не оправдаха предварителните очаквания за затворена и предпазлива игра.

Атлетико натисна преди почивката, но трудно създаваше чисти голови ситуации. Към края нап полувремето пък Ювентус изнесе играта по-напред и контролираше мача. В 27-та минута Де Шилио фаулира Диего Коща на границата на наказателното поле. Първоначално реферът Феликс Цвайер отсъди дузпа, но след намесата на ВАР ревизира решението си и даде пряк свободен удар. Гризман стреля право в горния ъгъл на близката греда, но Шчесни изби топката.

По-интересните ситуации станаха през втората част, в която невероятната страст и вдъхновение на дюшекчиите им донесе крайния успех. В 53-ата минута гредата спаси Ювентус от попадение, след като Гризман хитро прехвърли полския страж Облак и топката срещна напречната греда след намесата на Облак. Междувременно Гриман изведе Диего Соща сам срещу вратаря, но нападателят на домакините стреля неточно. В 72-ата минута стигна до ново използване на ВАР. Нападателят на Атлетико Алваро Мората успя да прати топката в мрежата след центриране на Филипе Луис, но видеоповторенията показаха, че преди да нанесе удар е избутал с ръце Джорджо Киелини и попадението правилно беше отменено.

В 78-ата минута Атлетико все пак стигна до гол, след като Хименес се оказа най-съобразителен при едно разбъркване пред вратата на Шчесни. Преди да се разпише Хименес събори Леонардо Бонучи, но до нова отмяна на гол чрез ВАР не се стигна. Атлетико се възползва от инерцията след гола и успя да нанесе втори удар пет минути по-късно. Центрирана в наказателното поле топка беше отбита от Марио Манджукич и попадна у Диего Годин, който успя от малък ъгъл да я прати в мрежата. В самия край Ювентус можеше да стигне до ценен гол. Роталдо подаде от фаул на Бернардески, който стреля силно, но вратарят Облак със сетни усилия изби в корнер.

В другия мач тази вечер Манчестър Сити очаквано победи Шалке 04 с 3:2 на "Фелтинс Арена“ и ще диша спокойно на реванша. Шампионът на Англия поведе с гол на Серхио Агуеро (18), но до почивката домакините, които заемат 14-о място във временното класиране на Бундеслигата, направиха пълен обрат след два гола от дузпи на Набил Бенталеб (38,45). В 68-ата минута "гражданите" останаха с човек по-малко, след като Николас Отаменди получи втори жълт картон. Въпреки това Манчестър Сити стигна до победа благодарение на късните голове на Льорой Сане (85) и Рахийм Стърлинг (90).

И тук не се мина без употребата на ВАР. Домакините имаха претенции, че преди първия гол на Агуеро за Сити е имало нарушение на Лапорт срещу Ут. Реферът Карлос дел Каро Гранде се допита до системата за видеоповторения, но в крайна сметка попадението бе зачетено, тъй като дори да имаше фаул, той беше в много по-ранен етап от ситуацията за гола.