Полиция нахлу в офисите на Барселона днес, съобщи RAC1. Четирима служители от звено "Икономически престъпления" са започнали да търсят допълнителни доказателства по делото “Барсагейт”, върху което се работи още от 10 март миналата година.

Разследването обвинява бившия президент на клуба Джосеп Мария Бартомеу и останалите членове на ръководството са обвинени във финансова измама покрай сключването на договор с фирмата I3 Ventures, за която се твърди, че е била наета от клуба с цел с онлайн публикации да се грижи за добрия имидж на шефа, както и да петни авторитета на личности като Лионел Меси, съпругата му Антонела Рокуцо, на Жерард Пике, Чави Ернандес, Карлес Пуйол, Джосеп Гуардиола и Жоан Лапорта.

Според информация на Cadena SER, Бартомеу е бил арестуван. 

Припомняме, че през лятото Бартомеу беше принуден да напусне поста, след като голямата звезда на тима Лионел Меси даде ултиматум на президента, че ще напусне клуба, ако президентът не си подаде оставката. 

В момента Барселона е с временен президент, а в края на тази седмица ще се проведат и предсрочните избори за негов наследник.