Англия се класира на втория пореден финал на Европейско първенство, след като отстрани в полуфиналите Нидерландия с 2:1. Шави Симонс откри, но Хари Кейн от дузпа изравни. Победата донесе Оли Уоткинс в първата минута от добавеното време.

Още в 7-та минута Ниделрландия откри резултата, Шави Симонс се пребори за топката с Деклан Райс и със страхотен шут от дистанция не остави шансове на Пикфорд за 1:0. 

В 18-та минута Англия получи дузпа след преглед с ВАР. Дъмфрис подложи при удар на Хари Кейн и го фаулира. Именно Кейн застана зад топката и вкара без проблем за 1:1. 

В 23-та минута англичаните можеха да стигнат до пълен обрат, но удар на Фоудън беше изчистен от голлинията от Дъмфрис. 

В 29-та минута шут на Дъмфрис срещна гредата.

В 35-та минута Депа получи контузия и беше заменен от Джоуи Феерман. 

В 65-та минута Ван Дайк отправи удар, но Пикфорд изби в корнер.

В 80-та минута Кайл Уолкър пусна пас към Букайо Сака, който вкара, но голът беше отменен.

В първата минута от добавеното време Оли Уоткинс получи топката в пеналта, овладя и с удар по земя не остави шанс на нидерландския страж за 2:1 и пълен обрат за англичаните. 

Така това класира Англия за втори пореден финал на Европейско първенство. На Евро 2020 англичаните загубиха от Италия във финала след дузпи. 

Големият финал е на 14 юли в Берлин от 22:00ч., а в него Англия ще срещне Испания. 

Англия търси първата си европейска титла, а Испания може да стане първи отбор с 4 спечелени европейски титли и да изпревари Германия, с която