Славия поведе на Ботев с 1:0 в мача реванш от полуфиналите на турнира за Купата на България в София. В първата среща канарчетата спечелиха с 2:1. 

Първото полувреме премина при много борба, но без чисти голови положения. В 15-та минута Велков от домакините стреля параболично с глава, но топката кацна на мрежата от външната страна.

След почивката домакините натиснаха, тъй като им трябваше гол. В 53-та минута Галин Иванов центрира и Стефан Велков стреля с глава покрай гредата. 3 минути по-късно белите заформиха голямо меле пред вратата на Ботев, но до попадение отново не се стигна.  Канарчетата отговориха с техничен удар на Жоао Паоло, спасен от вратаря Петков.

Така се стигна до 66-та минута, когато Славия поведе. Пламен Димов фаулира Ивайло Димитров и реферът Станислав Ставров посочи бялата точка. Потърпевшият бе точен и изведе белите напред.

В 75-тата минута бе отменен гол на Стивън Петков от Ботев заради вдигнат флаг за засада. При повторението обаче се видя, че защитник на Славия покрива засадата.

В 82-тата минута съдията не отсъди дузпа за "канарчетата". Положението бе идентично като това на Славия, като Стефан Велков изрита Жоао Пауло, съдийски сигнал обаче не последва.