Ботев се наложи с категоричното 4:0 над третия в подреждането на Трета лига тим на Борислав Първомай в контролна среща на помощен терен 1 на базата в Коматево. Николай Киров заложи на футболистите, които не взеха участие в първия мач за годината срещу Левски, както и на доста юноши.  Една от целите на контролата бе и да се осигурят повече игрови минути на новите попълнения Димитър Пиргов и Филип Филипов.

На вратата на "канарчетата" бе Даниел Кайзер, централна двойка бранители Димитър Пиргов и юношата Васил Василев, а крайни защитници Филип Филипов и Лазар Марин. Като вътрешни халфове действаха бразилците Алваро Юлиано и Фелипе Бризола, заедно с 15-годишния Станислав Шопов. По фланговете играха Кристиан Добрев и Милко Георгиев, а на върха на атаката бе Иван Василев. След почивката в игра се появиха още вратарят Стелиан Ангелов, Здравко Дерменов, Здравко Жилов и Димитър Калчев.

Първото полувреме "жълто-черните" се отчетоха с три попадения. Първото от тях падна в 15-ата минута, когато Шопов центрира от корнер на близката греда към Иван Василев, който притисна защитник на гостите и той отклони с глава топката в собствената си врата. Шест минути по-късно Милко Георгиев върна към Станислав Шопов, а след неговия шут топката се отклони от защитник и влетя в мрежата за втори път.

В 31-ата минута се разписа и Фелипе Бризола. Бразилецът стреля от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл и не остави шансове на вратаря на Борислав.

Пловдивчани пропуснаха няколко чисти положения пред вратата на противника и през двете полувремена, Кристиан Добрев удари греда, а Фелипе Бризола оформи крайното 4:0 в последната минута на мача. Футболистите от основния състав, които пропуснаха спаринга, направиха тренировка преди обед.

Борислав Първомай игра без десетимата футболисти, които напуснаха отбора, обвинявайки ръководството, че издавало нареждания за симулативна игра.