Ботев и ЦСКА завършиха 0:0 в зрелищен мач в Коматево, като и за двата тима това бе първо равенство от началото на сезона в Първа лига. С оглед на показаното резултатът изглежда справедлив, но жълто-черните могат да съжаляват, тъй като реферът Волен Чинков откровено поряза канарчетата преди почивката. Той спести поне три жълти картона на играчи в червено и червен на Десподов и не отсъди нарисувана дузпа срещу Густаво Афонсо.

Първата възможност бе за Ботев. Неделев центрира от корнер, но Диого Кампос стреля с глава встрани от вратата. Малко след това Джеси от гостите проби отлично отляво и подаде успоредно на вратата, но там нямаше кой да засече топката. С наближаването на края на първото полувреме натискът на Ботев се засилваше. В 42-та минута Балтанов подаде на Неделев, чийто удар бе спасен от вратаря на ЦСКА. След това топката попадна у Густаво Афонсо, който разигра двойно и бе покосен от Секулич в пеналта. Реферът Чинков видя отлично ситуацията, но незнайно защо не отсъди дузпа. Малко след това и Стивън Петков бе спънат пред пеналта, но не последва сигнал за нарушение.

След почивката ЦСКА наложи натиск и пропусна две отлични положения. Най-напред Десподов центрира от фаул и Бодуров засече с глава, но топката мина на сантиметри покрай гредата. След това Мауридес опита удар с глава, но отново не намери очертанията. Ботев отговори с няколко добри контраатаки, но веднъж Стивън Петков се размина с топката след центриране на Неделев, след това удар на резервата Вутов от малък ъгъл бе отразен от вратаря Черняускас. В 81-та минута червените разиграха отлична контраатака, Жоржиньо бе изведен сам срещу вратаря, но в последния момент Кристиян Димитров с отличен шпагат успя да избие.

Ботев (Пд): Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Балтанов, Терзиев, Неделев, Афонсо, Кампос, Петков

ЦСКА-София: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Джеси, Мауридес, Лясков, Малинов, Десподов, Тиаго, Секулич

Снимка от sportal.bg