Петър Петров, който е отговорник за прилагането на системата за видеопомощ в полза на футболните съдии (ВАР) говори след като посети стадион Христо Ботев. Екипът на ВАР направи тестове и останаха доволни от съоръжението. 

"Установихме, че всичко технически е изправно. Определихме местата, където ще бъдат камерите, което е много важно. Щастлив съм, че има такъв хубав стадион. Надявам се откриването да стане празник за футболната общественост в България. Има малки забележки по отношение на камерите на линията на засадата, но да се надяваме, че до мача с Левски те ще бъдат отстранени. Като цяло обаче съоръжението е перфектно. Важно е да се уточни, че ние нямаме общо с лицензирането на стадиона", заяви Петър Петров и допълни, че в четвъртък на "Колежа" ще има представители от Спортно-техническата комисия и Лицензионната комисия към Българския футболен съюз, които ще вземат крайното решение за получаването на лиценз за провеждане на футболни срещи от Първа лига.

"Минималните изисквания за системата ВАР са да има 6 камери, но нашето желание е да има поне 7 камери. Дано и да надграждаме, за да може след време да въведем и технологията на голлинията, както и трасета до всички стадиони, за да може да направим един ВАР-център в Бояна. Това ще бъде сериозна инвестиция за футбола и спорта в България, за да се избегне всякакъв субективен фактор, да се намалят опитите за манипулации и да възтържествува справедливостта", каза още Петър Петров.

Първият полеви тест на системата ВАР на стадион "Христо Ботев" ще се състои 2 часа преди началото на първия двубой на съоръжението между Ботев и Левски, който е насрочен за 29-и април от 20:00 часа.