Ботев е свикнал да играе пред много публика. Освен по цвета на екипите, с Бейтар си приличаме и по това, че двата отбора се радваме на гореща подкрепа от своите фенове, заяви Николай Киров в отговор на въпрос от израелските медии дали очакваната френетична подкрепа от страна на феновете на домакините притеснява "жълто-черните" от Пловдив.

На пресконференцията преди мача от Лига Европа в Петах Тиква тази вечер в 21 часа, Киров призна, че Бейтар е солиден отбор и е изострил вниманието на своите играчи върху силната атака на тима от Йерусалим. Обърнали сме по-специално внимание на тримата играчи в атаката на Бейтар. Противникът е много силен в предни позиции и ние трябва да направим така, че да неутрализираме нападателите им.

Треньорът на канарчетата не пожела да посочи фаворит в сблъсъка. И двата отбора имат своите силни и слаби страни. Който успее да се възползва от слабостите на противника ще продължи напред, каза специалистът извел Ботев до участие в Европа.

Киров бе помолен да коментира и голямата звезда на домакините Йоси Бенаюн. Визитката му говори достатъчно за него. Каквото и да кажа аз ще бъде малко. Със сигурност е от полза на Бейтар да разполага с толкова опитен играч от най-високо ниво.

Междувременно канарчетата проведоха едночасово занимание на стадион "Ха Мошава" в Петах Тиква, което започна точно в 20 ч. в сряда вечер, непосредствено след края на тренировката на съперника. Групата от 18 жълто-черни играчи проведе загрявка, след това играчите поиграха в любимите си квадрати, а основната част на заниманието бе игра на скъсен терен. Момчетата на Николай Киров се запознаха с атмосферните условия, които се различават от тези в България по високата влажност. 

По време на тренировката термометъра показваше температура от 29-30 градуса, но влажния въздух засили усещането за топлина. Прогнозата за тази вечер показва, че двубоят ще се играе при приблизително същите условия.