Старши треньорът на Ботев Николай Киров пое отговорността за загубата от Славия с 1:0 и отпадането за Купата, но изрази недоумение от различния критерий при положенията за дузпи и защо този мач не е бил ръководен от по-квалифициран съдия.

Нервен двубой, в който имаше доста малко футбол и положения. Ние сме отбор, който ако се затвори и пази преднината, няма как да постигне успех. Футболът беше малко и няма какво да се коментира. Най-важното в такива мачове е да има еднакъв критерий. Днес това беше нарушено. Аз съм главният виновник, че Ботев загуби.

Защо да е провал отпадането? В първенството вървим по-добре от миналата година. Не ни позволиха да играем финал. Това е действителността в България. Знаех кой ще свири мача две седмици по-рано. Защо полуфиналът за купата между двата най-стари клуба в България не се свири от рефер в първата шестица на ранглистата, попита Киров. На въпроса дали е имало заплахи преди мача към футболисти от Ботев, както твърдяха феновете, той бе лаконичен: Не коментирам.