Представителният отбор на Ботев Пловдив също ще мине теста за лоялност, който включва и полиграф, въведен от клубния президент Георги Самуилов, научи PlovdivDerby.com. Според информация, някои играчи на жълто-черните вече са се подложили на теста. Сред тях за Лъчо Балтанов и Филип Филипов.

За детектора на лъжата се разчу, след като голяма част от треньорите в школата отказаха да се подложат на него. Двама от тях са се подложили, но на следващия ден останалите треньори, заедно с шефа на школата, отказаха да се явят пред психолозите, под предтекст, че не са били информирани предварително за начина на провеждане на теста. Самуилов въведе теста сред треньорите в школата поради съмнения за порочни практики.

Цялата администрация на канарчетата също се подложи на теста. Някои от работещите в клуба, го направиха преди треньорите от школата, а други след това. По информация на медията въпросният тест за лоялност е постоянна практика в бизнес империята на Георги Самуилов и по лично негово настояване той ще се приложи на всички нива в Ботев Пловдив.