Феновете на Ботев и Локо отдадоха последна почит на легендата на жълто-черните Динко Дерменджиев-Чико, който си отиде тази нощ. Фенклубовете на двата отбора се простиха с легендата, който бе боготворен от канарчетата и дълбоко уважавам и от черно-белите, на които също е бил треньор.

Смъртта няма цветове! Поклон пред паметта на големия Динко Дерменджиев! Почивай в мир, Чико!, написаха феновете на Локо на своята Фейсбук страница.

Песента на канарчетата днес е тъжна. Напусна ни великият Динко Дерменджиев - Чико. Легендата, която остана вярна на своя любим отбор и прекара целия си съзнателен професионален живот с екипа на Ботев Пловдив до сърцето си. Не го остави нито за ден. Тъжеше, когато Ботев губеше, радваше се с победите. Той бе един от нас - земен и същевременно величествен. На 15-ти май Чико трябваше да е с нас на големият пловдивски финал в София. Трябваше да е редом до приятеля си Христо Бонев - Зума и заедно да коментират празника на града, пише на сайта на феновете на Ботев bultras.com.

Официалните сайтове на Ботев и Локо също отдадоха почит на легендата. Чико ще остане в спомените ни като един от най-доблестните и почтени хора, невероятен майстор с коженото кълбо, джентълмен и близък приятел на Георги Аспарухов. Почивай в мир, шампионе!, написа официалният сайт на Левски, а текстът е придружен със снимка на Чико, Христо Бонев и Георги Аспарухов – Гунди.