Бившият благодетел на Ботев и настоящ президент на Септември Румен Чандъров призна, че е получил урок при престоя си в Коматево и обясни защо си е тръгнал от пловдивския тим. Той направи това в откровено интервю за предаването Код спорт по ТВ+.

Феновете на Ботев са с характер, аз също съм с характер. С два характера не можахме да се сработим по някакъв начин. Иначе не съм имал проблеми с феновете. Но в интерес на истината там вече се бях запалил, че мога да направя нещо голямо, имайки предвид голямата фенска маса, това, че отборът не е в София и хората са жадни за зрелища. Видя ми се страшно голям потенциалът и все още твърдя, че е така. Но в един момент нещата започнаха да се изкривяват прекалено много и аз се огънах. Постоянно само натякване все едно аз съм им длъжен. На никой не може да съм длъжен, коментира Чандъров.

Уважавам всички фенове. Без тях футболът няма смисъл, няма какво да се заблуждаваме. Но постоянно да ме карат да се чувствам длъжен… След като съм казал нещо как ще стане, значи ще се случи. Или ми имате доверие, или не. Това е като в една връзка – щом единият човек няма доверие в другия, няма връзка. И да има химия, когато няма доверие, всичко е от ден до пладне. Това е истината. Човек работи и с партньори, когато има доверие. Има жена, на която трябва да има доверие, допълни той.

Имал съм много колебания преди да си тръгна. Това, че си тръгнах беше едно от многото наслагвания, които се случиха. Не е само отношението към Николай Митов, но това преля чашата. Тогава се убедих, че тези хора искат да влияят и на треньора, и на играчите. Е, аз не съм този собственик, на който ще му влияят по този начин. Ще ги слушам, ще се опитам да направя това, което те мислят, че ще е хубаво, но да ми казват кой ще е треньор и кой ще е играч - не е сериозно, продължи Чандъров.

Казах им: „Като искате толкова, съберете се. Имате много публика, много фенове. Съберете се – 8-10 хиляди, вкарайте по 50 лв. членски внос, както се прави в „белите“ държави. Тогава още повече ще ви заобичам!“ Въпросът е, че като вкараш в клуба 500 хиляди, вече говорим за бизнес, а не само за меценатство. Меценатството е до някъде – детската школа, „Б“ група. Оттук нататък вече трябва да е бизнес. Викам им: "Даже ще съм още по-краен. Ще ви купя двама топ играчи за по 250 хиляди на година. Накрая на годината си направете анкета и ги сменяйте. Не сте доволни от този, взимаме друг.“ Гледаха ме и не можеха да повярват или не ме разбраха. Просто хората са своенравни и аз го приемам, каза още Чандъров.