Организираните феновете на Ботев публикуваха писмо до кмета Здравко Димитров относно строителството на Колежа. Те заявиха, че са против това отговорността за Колежа да бъде прехвърлена на Сдружението и на феновете.

Ето какво написаха организираните привърженици на "канарчетата":

ДО
Г-Н Здравко Димитров - Зико
КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ
ДЕКЛАРАЦИЯ: Не прехвърляйте отговорността за Колежа на Сдружението и феновете!
Уважаеми г-н Кмет,
В последните няколко часа до нас достигна изключително обезпокояваща информация, свързана със строителството на Колежа, за който винаги сме заявявали, че ще е най-зорко следеният от пловдивската общественост обект. Разбрахме, че желаете да удовлетворите желанието на избрания от Вас заместник-кмет Пламен Райчев да избяга от отговорност за всичко, сътворено от него до тук по Колежа.

С настоящата декларация Ви уведомяваме и декларираме следното:

Категорично се противопоставяме на опита Ви да прехвърлите на г-н Рашко Стоянов – член на СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ, Вашата отговорност на мажоритарно избран кмет на община Пловдив за може би най-важния строителен обект в мандата Ви. Осигуряването на средства за строителството на стадион „Христо Ботев“ и осъществяването на инвеститорския контрол върху него е само и единствено Ваше задължение, а не на членовете на СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ.

Делегирането на правомощия по Закона за обществени поръчки и възлагането на инвеститорския контрол върху извършваните строително-монтажни работи на стадиона на член на СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ - г-н Рашко Стоянов, който е и директор на Дирекция „Местни данъци и такси“ в община Пловдив, е не просто неприемливо и будещо недоумение, но представлява и конфликт на интереси. Нещо повече: г-н Стоянов е безспорен експерт в областта на правото, икономиката, финансите, но не притежава специални знания в областта на строителството, каквито са необходими за осъществяване на инвеститорски контрол върху извършваните СМР.

Намерението Ви да възложите на г-н Рашко Стоянов със своя заповед функциите на възложител по смисъла на Закона за обществени поръчки и на инвеститорски контрол при извършване на строителството на стадион „Христо Ботев“ представлява неумел опит да вкарате в капан феновете на ФК Ботев и да прехвърлите своите задължения, произтичащи от закона, на тях. Като привърженици на ФК Ботев искаме да осъществяваме обществен контрол върху действията и бездействията на община Пловдив при извършване на строителството на стадиона, а не да изпълняваме функциите на кмета на община Пловдив, вменени му със закон. В противен случай ще запитаме за какво точно получавате заплата.

Призоваваме Ви да упражните законните си правомощия на ръководител на изпълнителната дейност на Община Пловдив и да накарате господина с новостроящите се къщи в Марково, който си мисли, че ще реши търсенето на отговорност от наша страна с прокуроски жалби, да си заслужи заплатата на заместник-кмет по експертната му част! Заплата, която той получава като служител на нас, гражданите на град Пловдив!

Сдружение ПФК Ботев
Сдружение КПБП
Обединени фракции Бултрас
Фондация Жълто и Черно
Сдружение Бултрас файт клуб