Ботев живна и взе победа след лошата серия от 3 поредни загуби. Канарчетата отново не убедиха с играта си, но спечелиха, макар и трудно, с 2:1 срещу гостуващия Витоша. В герой на мача се превърна Марко Перван, който успешно влезе в ролята на контузения Тодор Неделев и вкара и двата гола на жълто-черните.

В 3-ата минута Василев изби опасно центриране по земя на Тонев отляво. В ответната атака бившият играч на жълто-черните Запро Динев надбяга Пиргов и стреля от границата на наказателното поле, но Аргилашки изби в корнер. В 9-ата минута бистричани като по чудо не откриха резултата. Опасна атака отдясно завърши с пас по земя към Илия Димитров, който шутира от 15-16 метра, изстрелът преодоля Аргилашки, но Клустър изби на метър пред голлинията.

По-активната игра на канарчетата в първите минути даде резултат в 22-ата. Тогава Шопов центрира от фаул към непокрития Перван, който вкара от въздуха в близкия ъгъл - 1:0 за Ботев (Пловдив).  В 28-ата минута канарчетата пропиляха отличен шанс да удвоят. Балтанов центрира със задна ножица, Виана изскочи от дълбочина и стреля с глава от два метра, но право в ръцете на Василев.

Витоша реагира бързо и в 33-ата минута изравни. Иванов центирра отдясно към Илия Димитров, който бе изпуснат от централните бранители на канарчетата и след удар с глава от 6-7 метра не остави шанс на Аргилашки за 1:1. 

Канарчетата излязоха по-мотивирани след почивката и това даде резултат. Три минути след началото на втората част опасен шут на Тонев по земя "облиза" дясната греда. В 57-ата минута Ботев на два пъти можеше да вкара втори гол. Първо Терзиев не успя да се разпише от три метра, стреляйки в аут от три метра, а секунди по-късно Перван нацели лявата греда след добър фалцов шут с десния крак. В 60-тата минута Марко Перван увенча отличната си игра с втори гол. Той овладя пред границата на пеналта и с много хубав и точен удар прониза мрежата за втори път. Витоша можеше отново да изравни след само 120 секунди, когато топовен изстрел на Кабов от 25 метра се отби в напречната греда. До края не се случи нищо интересно и резултатът се запази.

БОТЕВ ПД: 33. Аргилашки, 4. Клустър, 3. Пиргов, 5. Димитров, 66. Кардосо, 17. Балтанов, 18. Терзиев, 14. Шопов, 22. Перван, 7. Тонев, 92. Виана

ВИТОША: 1. Василев, 2. Гочев, 3. Зюмбулев, 5. Бонев, 10. Амзин, 80. Котев, 17. Динев, 99. Иванов, 93. Кабов, 9. Димитров, 23. Гъргоров