Левски победи Ботев с 3:2 в мач о т 7-ия кръг на шампионския плейоф на Първа лига.

Жоао Пауло в 30-ата минута и Стивън Петков 34-ата минута бяха точни за гостите.  

Двубоят започна равностойно, но "сините" държаха топката, а "канарчетата" разчитаха на контраатака. Коренно промененият състав на Роси не беше сработен и трудно стигаше до добри възможности.

Тодор Неделев стреля в аут от фаул, а в 28-ата минута Жоао Пауло стреля много лошо от отлична позиция. Ейолфсон и Петков пък получиха картони, като за нападателя беше пети и ще пропусне следващата среща на тима срещу Берое.

Лазар Марин подхвана контраатака за Ботев в 30-ата минута, като беше оставен от Белмонт да пробие без проблем, след което пусна към Жоао Пауло. Бразилецът се измъкна от защитата и с диагонален удар с левия крак даде аванс на "канарчетата". Голът бе негов седми от 10 мача в първенството след завръщането му на "Коматово".

Три минути по-късно Ботев отново матира Левски. Този път точен беше юношата на столичани Стивън Петков. Той вкара с удар от въздуха, засичайки центриране на Фелипе Бризола отдясно. Петков, който е голмайстор на тима си с 13 гола, вкара десет попадения влизайки от пейката, а три от тях в трите си мача, като титуляр. Именно негов гол посече "сините" в последната среща между двата тима в Пловдив (1:0), а попадението бе негово шесто от седем срещи в плейофите.

Три минути по-късно Васил Панайотов стреля от 22 метра, като топката рикошира в легналия пред голлинията Лазар Марин и излезе в корнер.

Левски така и не успя да създаде чисто положение, а на почивката Роси смени Иванов и Обертан, които бяха заменени от Паулиньо и Ривалдиньо.

Наставникът на "сините" Делио Роси бе направил множество промени, като само двама от твърдите титуляри на отбора започнаха от първата минута. Това бяха Холмар Ейолфсон и Габриел Обертан, като останалите бяха получили почивка преди финала за Купата на България със Славия на 9 май. Цели осем промени имаше при столичани от успеха с 4:0 над Берое. Само исландецът, французинът и Панайотов, който дори бе капитан, отново бяха в стартовия състав.в мач о т 7-ия кръг на шампионския плейоф на Първа лига. Жоао Пауло в 30-ата минута и Стивън Петков 34-ата минута бяха точни за гостите. 

"Канарчетата" излязоха без наказания Йордан Минев и капитана Лъчезар Балтанов, който бе на пейката. Николай Киров пусна в атака Стивън Петков, Жоао Пауло, Диого Кампос и Тодор Неделев, които бяха титуляри и при победата с 2:1 над ЦСКА-София. Треньорът на гостите заложи на 10 от 11, които стартираха срещу "червените". Единствено Минев е заменен от Лазар Марин.