Ботев Пловдив спечели с 5:3 голов трилър срещу Ботев Враца. Двубоят се игра на стадион "Христо Ботев" във Враца. Переа откри за домакините в самото начало на двубоя, но Ботев веднага изравни чрез Карабельов, а до края на полувремето "канарчетата" водеха с 2:1 след гол на Фаустас. В 51-та минута Мажуга изравни, но Уме Емануел малко по-късно отново изведе Ботев напред в резултата. В 63-та минута врачани изравниха, но след втори гол на Емануел и на Бароан Ботев стигна до успеха във Враца.

Двубоят започна ужасно за Ботев Пловдив и още в третата минута домакините откриха Марко Мажуга стреля с глава, Ханкич изби, но топката отиде при Браян Переа, който на опразнената врата не сгреши за 1:0. Това беше дебютно попадение за Карабельов с екипа на Ботев.

Ботев отговори веднага и изравни в 5-та минута, когато Переа пусна страхотен извеждащ пас към Янис Карабельов, който преодоля Бариос и на опразнената врата вкара за 1:1. 

В 10-та минута Степанавичус стреля, но право в Бариос, който улови.

Малко по-късно Ивелин Попов изведе Бароан, който стреля, но покрай вратата, а в ситуацията беше отсъдена и засада.

В 16-та минута Момчил Цветанов стреля от дистанция, но Ханкич изби.

В 27-та минута Ботев успя да направи пълен обрат. Бароан пусна страхотен пас към Фаустас Степанавичус, който от границата на вратарското поле разстреля Бариос за 1:2. Също като Карабельов Фаустас отбеляза за пръв път за Ботев.

В 32-та минута последва удар на Барбоса, но Ханкич улови.

Домакините изравниха в 50-та минута с гол близнак на второто попадение на Ботев, след като Момчил Цветанов центрира по земя, а Марко Мажуга от границата на вратарското поле не остави шансове на Ханкич за 2:2.

Лошите новини за Ботев продължиха веднага, след като Фаустас Степонавичус се контузи и беше заменен принудително от Уме Емануел.

Само секунди, след като се появи в игра в 55-та минута Уме Емануел успя да релизира страхотен гол, след като той се проправи пространство за стрелба и стреля от дъгана на пеналта, топката се удари в гредата и влезе в мрежата на Бариос за 2:3.

В 60-та минута след страхотна атака за Ботев Карабельов свали с гърди към Ивелин Попов, който стреля от воле, но Бариос направи феноменално спасяване и изби в корнер.

В 62-та минута Ботев Враца получи дузпа, след като Балоянис игра с ръка в наказателното поле. Браян Переа застана зад топката и не сгреши за 3:3.

В 77-та минута Уме Емануел вкара втори гол, след като получи топката от Кабельов, а след това овлавя, навлезе в пеналта и със страхотен удар не остави шансове на Бариос за 3:4.

В 81-та минута Ботев вкара за пети път, след като Карабельов свали с глава за Антоан Бароан, който стреля веднага извън пеналта и реализира феноменален гол за 3:5.

В 87-та минута Бубакар Траоре проби и излезе сам срещу Ханкич, но вратарят на Ботев изби с крак.

С победата Ботев Пловдив събра 15 точки и е 11-ти, а Ботев Враца остана 14-ти с 10 точки.

В четвъртък Ботев ще приеме Локомотив София.

Ботев Враца: Федерико Бариос, Браян Мендоса, Мартин Христов (Мартин Кавдански 83 мин.), Луис Фелипе, Момчил Цветанов, Диого Барбоса (Бубакар Траоре 46 мин.), Стефан Велев, Спас Георгиев (Красимир Тодоров 83 мин.), Даниел Генов (Марио Киконда 71 мин.), Марко Мажуга (Жан Пиер да Силва 74 мин.), Браян Переа

Ботев Пловдив: Хидайет Ханкич, Николай Минков (Джеймс Етоо 74 мин.), Атанас Чернев, Йонас Там, Константинос Балоянис, Янис Карабельов, Антонио Перера, Самуел Акере (Точукву Ннади 53 мин.), Ивелин Попов, Фаустас Степонавичус (Уме Емануел 53 мин.), Антоан Бароан (Мартин Секулич 82 мин.)