Ботев очаквано игра с мисълта за финала за Купата на България срещу градския съперник Локомотив и загуби с 0:1 от Берое в Коматево. Жълто-черните не успяха да се протиповоставят на по-мотивирания тим на гостите, а и мачътг за тях бе без особено значение, тъй като Купата остава единствената им възможност да играят в Лига Европа. Гостите удариха две греди и амаха повече възможности за гол от жълто-черните.

В 16-ата минута Мартин Камбуров изскочи от дълбочина след меко подаване зад гърба на защитата и стреля от движение, но ударът му се отби в десния страничен стълб на вратата зад Кайзер. Минута по-късно нападателят отново имаше възможността да се разпише, но ударът му след добро завъртане в наказателното поле бе неточен. В 23-ата минута неразбирателство между Кристиан Димитров и Даниел Кайзер можеше да доведе до гол във вратата на Ботев. Двамата подцениха топка, хвърлена от тъч, като оставиха Педро Еуженио да я засече, но Филип Филипов успя да изчисти от голлинията.

В 30-ата минута удар на Тодор Неделев стреля по земя от границата на наказателното поле, като ударът му профуча покрай гредата. В самия край на първото полувреме Рубен Бригидо вкара победния гол за Берое със силен шут от границата на пеналта. В 64-ата минута Берое удари втора греда в срещата. Директно от ъглов удар Педро Еуженио нацели напречната греда, а от последвалото разбъркване в наказателното поле не се стигна до гол. Ботев можеше да изравни 2 минути преди края, когато Лъчезар Балтанов стреля от далечна дистанция, топката тупна пред плонжа на Душан Перниш, но вратарят успя да избие в ъглов удар.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ 0:1

0:1 Рубен Бригидо (45+1)

БОТЕВ: Даниел Кайзер, Филип Филиппов, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Еберт Кардосо, Радослав Терзиев, Васил Шопов, Тодор Неделев, Александър Тонев, Кристиан Добрев, Феребори Доре;

БЕРОЕ: Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Иван Бандаловски, Меледже Омнебес, Матеус Леони, Никита Баранов, Рубен Бригидо, Педро Еуженио

СЪДИЯ: Волен Чинков

СТАДИОН: “Ботев 1912”