Ботев проведе първата си тренировка за новия сезон на клубната си база в Коматево. Основната част от подготовката ще бъде в турския курорт Бурдур. 

Общо 22 играчи взеха участие в първата тренировка, отсъстваха капитанът Тодор Неделев, който е с националния отбор за мачовете от Лигата на нациите, Реда Рабей, който ще се присъедини по-късно към подготовката и младежките национали Християн Славков и Атанас Чернев. 

Две са новите попълнения, с които пловдивчани стартираха. Това са бранителите Джаспър ван Хертъм от Нидерландия и израелецът Рой Херман. Имаше и играч на проби - Хуго Бернард. 

Играчите се събраха още в понеделник на клубната база, а във вторник и сряда проведоха медицински прегледи. 

В неделя "канарчетата" заминават на лагер в Турция. Те ще бъдат в Бурдур до 26 юни, след което се завръщат в Пловдив, където ще проведат останалата част от подготовката си преди началото на сезона, който започва на 8 юли.

До момента Ботев се раздели с двама играчи - бранителя Роберто Пунчец и нападателя Джак Лейн. Филип Филипов прекратява кариерата си и е новият тийм мениджър на Ботев, а на Лъчезар Балтанов също е предложена ръководна позиция в клуба. 

"Жълто-черните" очакват и жребия за втория предварителен кръг на Лигата на конференциите, който е на 15 юни. Ботев се завърна в Европа след 5-годишно отсъствие. Първите мачове на "канарчетата" в евротурнирите ще са на 21 и 28 юли.

Ето и пълната група на Ботев, която излезе за първата тренировка: 

Георги Аргилашки, Хидайет Ханкич, Мартин Панев, Виктор Генев, Димитър Тонев, Па Конате, Дилан Мертенс, Джеймс Етоо, Антоан Бароан, Самуел Супрайен, Мохамед Брахими, Самуел Акере, Точукву Нади, Хуго Бернард, Момо Туре, Емануел Току, Николай Минков, Станислав Работов, Рой Херман, Джаспър ван Хертъм, Бисер Бонев, Монир ал Бадарин