Ботев победи гостуващия Дунав с 3:0, като това бе най-малкото, с което се отърваха гостите. Феновете на стадиона в Коматево станаха свидетели на хубав, отворен мач с доста положения – най-вече пред вратата на русенци.  И трите попадения за канарчетата паднаха в последната четвърт на мача – след 68-та минута.

Двубоят започна с два бързи фронтални пробива на Жоао Паоло, с които отбраната на гостите едва успя да се справи. Последва пропуска за гостите на Карагарен, който бе изведен на отлична позиция, но стреля слабо и Чворович изби с крак. Дойде ред и на Жоао Паоло да пропусне – най-напред силен негов шут бе избит от вратаря Луков, след това бразилецът стреля встрани от вратата от малък ъгъл.  Най-големият пропуск за Ботев преди почивката направи Густаво Афонсо, който бе изведен отлично от Юсеин сам срещу вратаря, но Луков успя да избие удара му.

49-та минута Марин проби отляво и центрира към непокрития Неделев, който от въздуха стреля покрай почти опразнената врата.  Малко след това удар с глава на Стивън Петков кацна на напречната греда. Така се стигна до 68-та минута, когато Ботев се отпуши.  Жоао Паоло откри резултата с точен диагонален удар. Последва пропуск за Дунав на Шопов, който вероятно ще играе в Ботев през следващия сезон. В 75-та минута Неделев пресече един пас в половината на гостите, напредна и с мощен шут за втори път прониза мрежата. В 79-тата минута Жоао Паоло вкара втория си гол в мача. Бразилецът напредна отляво, проби към центъра и с отмерен удар за трети път матира Дунав.

По време на мача агитката на гостите опъна огромен плакат с надпис: „Искаме Ботев обратно на Колежа“, който бе посрещнат с бурни аплодисменти от феновете на канарчетата.

Ботев Пд: Чворович, Марин, Димов, Терзиев, Й. Минев, Балтанов, Юсеин, Неделев, Афонсо, Кампос, Ж. Паоло.

Дунав Рс: Луков, Попадийн, Васев, Ковачев, Патев, Димов, Зитоуни, Карагарен, Шопов, Сандес, Костадинов