Ботев записа първа победа в новия шампионат на Първа лига и загря подобаващо за мача с Маритимо от третия предварителен кръг в Лига Еропа в четвъртък на Лазур в Бургас.. “Канарчетата” се наложиха с 3:2 при визитата си на Славия в мач от втория кръг на първенството. Срещата се игра на стадиона в квартал “Овча Купел”, след като през миналия сезон “белите” домакинстваха на националния стадион "Васил Левски.

Двубоят бе изпъстрен с множество атаки и положения пред двете врати. Ботев поведе с две попадения, но Славия успя да се върне в мача. В крайна сметка обаче пловдивчани съумяха да се поздравят с крайния успех.  Резултатът бе открит от гостите в 13-ата минута. Тогава Фелипе Бризола намери Цветомир Панов по десния фланг и той подаде по земя на Фернандо Виана, който бе оставен непокрит, за да вкара от непосредствена близост. В 40-ата минута "канарчетата" удвоиха. Тодор Неделев разсече защитата на "белите" и изведе Виана на чиста позиция, който без да се бави направи 2:0. Само три минути по-късно обаче Славия се върна в мача. Владислав Узунов отбеляза много красив гол с мощен шут извън наказателното поле, пише sportal.bg.

В началото на втората част домакините се активизираха и в 59-ата минута стигнаха до изравняване. Иван Минчев напредна към наказателното поле и стреля. Ударът му рикошира в крак на бранител и не остави шансове на Кайзер. В крайна сметка Ботев се оказа по-съобразителен и в 78-ата минута при едно центриране на Неделев резервата Лъчезар Балтанов с удар с глава донесе успеха на "кантарчетата".